Toscana

okt 10, 2020 | 0 Kommentarer

Toscana

Välkommen Annika Larsson Lexelius! Idag drömmer vi oss bort till oändligt vackra Italien för att njuta av Annikas unika tips om sevärdheter och läckerheter!

Annika och jag är goda vänner sen vår tid på TUI tillsammans där vi turnerade runt och filmade reseprogram i Thailand, Korsika, Egypten mm. Senaste tiden har Annika jobbat med Amelia, Tara och Topphälsas hälsoresor i Europa. Benvenuti in Toscana!

ITALIEN i mitt hjärta – Toscana

Min största passion i livet har alltid varit att resa vilket jag gjort ända sen jag var liten. Att få uppleva magiska platser, träffa nya människor, lära mig om olika kulturer tillsammans med lite äventyr gör livet mer spännande. Jag är enormt tacksam över att jag har haft möjligheten att resa under alla år och att jag dessutom har fått jobba med resor har varit som en dröm för mig.

Jag har även haft förmånen att få träffa många fantastiska kollegor i resebranschen, flera nu är mycket nära vänner till mig. Så med det sagt vill jag bjuda på lite inspiration om mina resor där Italien står som nr 1 på min topplista av favoritställen i världen.

CASTELLO VICCHIOMAGGIO
Att få uppleva och bo på detta välbevarade 1400-tals slott med tillhörande vingård får hjärtat att stanna till för en stund. Slottet ligger vackert beläget högt uppe på en av Toscanas böljande kullar. Att detta var platsen för vår smekmånad stärkte såklart upplevelsen men oavsett det så är det här en magisk plats att befinna sig på. Sen att Leonardo da Vinci bodde på slottet när han målade Mona Lisa gör det storslagna ännu större. Maten var gudomlig, som alltid i Italien, och från en av vinstockarna (som jag köpte till min man i födelsedagspresent innan vi åkte) så ”skeppade” vi hem 12 flaskor. Det var en härlig känsla att få återuppleva Italien på hemmaplan ett par veckor senare.

PITIGLIANO (Sovana & Sorano)
Om man vill få en upplevelse av något mycket speciellt så måste man passera Pitigliano söder om Montepuliciano. Vi var tvungna att stanna bilen när vi kom runt kröken för att kippa efter andan då denna by från bronsåldern inte liknar något vi sett förut. Vi häpnade när vi passerade längs med klippan som byn är byggd på, snidad av vulkanisk sten. Inne i byn är upplevelsen kanske inte lika stark men ta dig till andra sidan vägen, beställ in en välsmakande lunch och njut av utsikten över byn. Jag lovar att du inte vill åka därifrån på många timmar. Passa även på att besöka de andra två små mysiga byarna, Sovana och Sorana, när du ändå är i krokarna.

GREVE IN CHIANTI ( Colle di Val dÉlsa)
Att stanna till i den lilla byn Greve in Chianti för en lunch (där vildsvin ofta står på menyn) för att sen ”cruisa” vidare till närliggande vingårdar är en dröm för alla oss som älskar natur, mat och vinupplevelser. Runt varje krök sprider sig vingårdar som en löpeld kring underbara kullar och dalar . Vyerna är så vackra att man får en tår i ögat. Detta är något som måste upplevas och är svårt att beskriva med ord. Det här var ett sådant ”moment” när vi intog vår lunch i underbara Colle di Val dÉlsa. Det kändes som att livet stannade upp för en stund.

LUCCA
Den mysiga, historiska och medeltida staden Lucca, där stadsmurarna omger staden, fick vi rekommenderat av en vän som har bott här i två år. Vi tog oss en tur runt den fina muren med cykel och stannade till för en fördrink i solnedgången, förväntansfulla inför kvällens konsert med legenden Elton John. Matupplevelsen på Miranda innan konserten var magisk som vanligt. Kvällens utomhuskonsert i den Italienska kvällsvärmen blev såklart en succé i sig. När Your Song spelades, som för övrigt är ”vår sång” och som vi hade som bröllopsvals, var gåshuden total och känslorna svämmade över. Minnet från denna kväll lever fortfarande kvar starkt och för alltid.

SAN MINIATO
Då jag och min man Patrik fullkomligt ÄLSKAR tryffel så var ett besök i denna by ett självklart val. Att en hel by ”osar” tryffel är ju som en dröm för oss tryffelfantaster. Tillsammans med vår underbara vän Morgan, som hälsade på oss i Toscana, ville vi såklart uppleva detta ”tryffelmoment” tillsammans med honom. Vi hittade ett litet hål i väggen: Piccola Osteria del Tartufo där varenda rätt på menyn innehöll tryffel. Matupplevelsen var en fantastisk historia i sig men den sparar vi till nästa gång då historien om mitt kära Italien fortsätter.

Hyr ett hus i Toscana en vecka eller två och upptäck det bästa av Italien. För min egen del flyttar jag gärna hit och blir gammal tillsammans med min man. I Toscana kan vi leva lyckliga i alla våra dagar.
Lítalia nel mio cuore! (Italien i mitt hjärta)

Fler tips på fina ställen i Toscana
– San Gimignano – Fantastisk Medeltidsby med stort utbud
– San Casciano in Val di Pesa – Magisk vingård med lunchstopp och fantastiskt god mat
– Monteriggioni – En liten mysig Medeltidsby
– Certaldo – Här hyrde vi ett hus som vi utgick ifrån under vår vecka i Toscana.
– La Sovana – Agriturismo på en vingård där ägaren grillar till sina gäster och stolt visar upp sin vingård.

Annika Larsson Lexelius

Galleri

0 kommentarer

Skicka en kommentar